понедељак, 4. јануар 2021.

Smart IPTV - uputstvo za podešavanje!

 Smart IPTV je verovatno najpoznatiji softver za reprodukciju IPTV kanala implementiran u Samsung i LG Smart televizore. Istina je da je ovaj program u medjuvremenu uklonjen sa oficijalnih app storova, ali i dalje imate mogućnost da preuzmete apk (za android televizore) i instalirate ga sa usb fleša (link za preuzimanje apk). Ako je pak bio već instaliran na vašem android/smart tv-u, potrebno je da onemogućite opciju "Auto-update" (Disable Auto-update feature) kako bi aplikacija stabino radila.

Za smart tv modele linkovi za preuzimanje se nalaze na sledećem linku! Tu birate model smart tv-a. Takođe na ovoj stranici se nalaze i linkovi za  download aplikacije i za android uredjaje (gore je već dat alternativni link), mag box, amazon firetv...! Ovaj post je usresredjen na postupak dodavanja liste u već instaliran program a više o postupku dodavanja aplikacije možete pročitati u drugom postu


Samo podešavanje  je vrlo slično ostalim aplikacijama koje sam obradio u dosadašnjim postovima. (net iptv, set iptv...). 


Aktivacija aplikacije, dodavanje liste i MAC adrese uredjaja se vrši na portalu: http://siptv.eu/mylist/.

Aktivacija je kao u slučaju ostalih plejera jednokratna - dakle dovoljno je samo jednom aktivirati MAC adresu u sekciji "ACTIVATION". Aktivacija iznosi 5.49 eura i možete platiti paypalom ili karticom. MAC adresu naravno očitavate pri prvom uključivanju programa. Ako je aktivacija bila uspešna, pri prvom sledećem paljenju videćete poruku "Your TV MAC is activated".


Zatim se na istom portalu u sekciji "My List" vrši dodavanje M3U liste i MAC adrese. Koristite naravno MAC adresu vašeg uredjaja (istu koja je korišćena i za aktivaciju) a M3U listu koju ste dobili od vašeg provajdera možete iskopirati u polje A na donjoj slici ili dodati direktno sa nekog medija (npr. usb flesa) u polje 2 sa donje slike. U oba slučaja je potrebno potvrditi klikom na Submit. Dodavanje interne liste (polje 2) je odlična opcija ako želite sami da editujete listu. Pošto moje liste imaju preko 12000 kanala, one se lako mogu editivati i smanjiti odabirom željenih kanala iz uputstva koje sam već objavio na svom kanalu. Tako dobijate listu po vašoj želji - npr. listu samo sportskih, filmskih ili ex yu kanala. U cvakom slučaju stojim na rasolaganju ako vam nešto nije jasno. 

Odabirom zadnje opcije ( Delete playlist(s) ili Reset - u zavisnosti od verzije softvera koji imate) lista kanala se briše iz vašeg programa. Ta opcija se koristi kod zamene liste, pri njenom isteku. Da napomenem, da su od skora kod mene dostupne i liste od 24 meseca i liste koja rade na 3 uredjaja. Ovo je odlična opcija ako želite sa nekim da podelite troškove kupovie liste.


Stiče se utisak da je Smart IPTV aplikacija najstabilnija od svih koje smo obradili u ranijim postovima a uz to je najjeftinija. Ne ulazim u razloge zašto je povučena iz Samsung i LG store-ova. Ovde sam pokazao alternativu kako je dodati na vaš TV.

To bi bilo sve ;)


Liste možete nabaviti preko mog bloga.

Kompletnu listu u excell formatu možete preuzeti sa ovog linka!

cenovnik:

1 mesec - 1000 dinara
3 meseca - 3000 dinara
6 meseci - 4000 dinara
1 godina - 5000 dinara

Odmah posle uplate se dobijaju login podaci za aplikaciju!


Pitajte sve što vas zanima!

firststing@gmail.com

viber: 0642856128

6 коментара:

  1. Postovani
    Upravo sam instalirao Smart IPTV app. na Samsung UE55D8000 televizor po vasem uputstvu na youtube, ali kada ga startujem nece da se otvori i da startuje aplikacija.Pise "Connecting" i to traje beskonacno dugo.Napravio sam reset na hubu i ponovo reinstalirao-opet nece. Promenio sam DNS od 8.8.4.4 na 8.8.8.8 kao sto pise na neke forume-opet nista.Dali znate sta bi mogao da bude problem.Hvala unapred

    ОдговориИзбриши
  2. Probaj da ideš na Network - Expert Settings - i tu odčekiraš IPv6...probaj onda da startuješ aplikaciju - trebalo bi da radi...pozdrav

    ОдговориИзбриши
  3. Pozdrav mogu li se ovdje obratiti za pomoć?

    ОдговориИзбриши